Energiaelnyelő használata 100 kg testsúly fölött

Miért csak 80 kg-mal tesztelik az energiaelnyelőket?

Sok ipari alpinista problémája, hogy felszereléssel együtt testsúlya meghaladja azt a 80 kg-os határt, mellyel a felszereléseket tesztelik.

Különösen nagy problémát jelent ez az energiaelnyelőknél, hiszen ha az energiaelnyelő nem nyel el megfelelő mennyiségű esési energiát, a felhasználó testét az esés megtartásakor túl nagy rántás éri. Sok megkeresés jut el a Petzl-hez ezen a téren (vagy épp a könnyebb testsúlyú hölgyek, gyermekek via ferrata kantárjainak kifejlesztésére vonatkozóan).

Sajnos a szabvány csak a 80 kg-os súllyal való bevizsgálásra vonatkozik, így a gyártóknak nem áll módjukban másik terméket előállítani, mert azt a szabvány szerint jelenleg nem lehet bevizsgálni.

Mint minden problémára, a legjobb megoldás itt is mindig az adott körülmények és a szituáció függvénye. Amit a Petzl általában véve ajánl:

 

Szólj hozzá

Jávor József
2011-01-07 11:35:34
Örülök, hogy egy gyártó végre elrugaszkodott a statisztikai adatoktól és a kötelező szabványoktól, és kigondolt egy megoldást azoknak is, akik nem szabványméretűek. Én például 107 kiló vagyok. Felszerelés nélkül. :)
Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu