Emlékmű Tibinek

Az Annapurna expedíció tagjai emlékművet állítottak Tibornak az Annapurnán.

Horvát Tibor a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció egyik hegymászója 2012. május 5-én halálos balesetet szenvedett ereszkedés közben.

A 6800 méteres táborból lejövet, egy szombat délutáni rádiós helyzetjelentés után Tibor többet nem jelentkezett. A II-es és a III-as tárbor között, az útvonal legveszélyesebb szakaszán egy irtózatos erejű jéglavina sodorta el.

A "Magyarok a világ nyolcezresein" Annapurna 2012 Expedíció Hivatalos közleménye:

"Horváth Tibor hegymászó, csapattársunk május 5-én délelőtt visszaindult az alaptábor felé a 6800 m-es felső III-as táborból. A II-es tábor felett lévő (az egész útvonal legveszélyesebb részének számító) kuloárból jelentkezett rádión du 4 órakor. Elmondta, hogy halad a kettes tábor felé, rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban. Arról is
beszámolt, hogy a korábban ott lévő fix kötél egy szakasza hiányzik (valószínűleg a gyakori lavinák szakították le). Mindamellett bizakodó volt a továbbhaladást illetőleg.

Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A jelzett területek átvizsgálása ma reggelre megtörtént, és egyértelműen megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva Tibort elsodorhatta és magaalá temette.

Csapatunkat mélyen megrendítette hegymászótársunk, barátunk elvesztése."

 

Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu