Petzl Tikka XP² fejlámpa és Core aksi akció!

FOLYTATÓDIK!

Most érdemes lecserélni régi fejlámpádat! A Petzl Tikka XP² fejlámpákhoz most újratölthető Core akkumulátort adunk ajándékba.

Más Tikka- vagy Zipka-típusú Petzl fejlámpát is választhatsz. És ha ezt szeretnéd környezetbarát módon üzemeltetni, akkor is érdemes benézned kedvenc túraboltodba, mert a Core akkumulátorokat most óriási kedvezménnyel kínálják neked. Az akció 2012. augusztus 15-től október 31-ig, vagy a készlet erejéig tart. Érdemes sietni, mert az akciós készletek végesek!

Az alábbiakban olvashattok az akcióban résztvevő Core akkumulátorról és TIKKA XP² fejlámpáról.

1 = 900

Azt mondod, ez matematikai képtelenség? Akkor próbáld ki a Petzl új, intelligens akkumulátorát, és spórolj meg 900 alkáli elemet. A CORE akkumulátor a TIKKA®² – ZIPKA®² – TIKKA XP®² fejlámpacsaláddal kompatibilis.CORE polimer lítiumionos akkumulátor:

 • élettartama több, mint 900 darab LR03/AAA elemnek felel meg: a CORE akár 300 alkalommal újratölthető (idővel az akkumulátor kapacitása kb. 30 %-kal alacsonyabb lesz, mint eredetileg),

 • az OS by Petzl programmal személyre szabható, és aktuális tevékenységünkhöz igazítható a lámpa működése. A program segítségével megadható a világítás típusa: szabályozott világításnál a fényerő a használat teljes időtartama alatt állandó marad, nem szabályozott fényerőnél pedig a fényerő lecsökken, így biztosítva a megadott üzemidőt. Mindössze néhány kattintással tökéletes pontossággal megadható a kívánt üzemidő vagy fényerő (maximális és gazdaságos fokozatban).
 • Töltési idő: 3 óra, kb. 300-szor újratölthető.

A Core akkumulátor használatakor a Petzl honlapjáról ingyenesen letölthető OS by Petzl számítógépes program segítségével a felhasználó beállíthatja a lámpa paramétereinek nagy részét, és tevékenységéhez, igényeihez igazíthatja a világítás intenzitását vagy az üzemidőt.

Az OS by Petzl program letöltése Windows-hoz.
Az OS by Petzl program letöltése Macintosh-hoz.

 A TIKKA XP² fejlámpa két fényforrással és egy nyitható - zárható szórólencsével rendelkezik.

A szórólencse segítségével a felhasználó választhat a nagyobb világítótávolságú fókuszált fénycsóva és a közelre világíró, széles csóvában szórt fény közül. A fejlámpa nagy teljesítményű fehér LED-je és piros LED-je öt különböző üzemmódban működtethető. A fehér LED maximális üzemmódban 60 lumen fényáramot bocsát ki és 60 méter távolságra világít. Gazdaságos üzemmódban üzemideje akár 160 óra is lehet. A piros LED hasznos lehet, ha diszkrét éjszakai megvilágításra van szükség, vagy villogó üzemmódban használható a biztonság növelésére, ha önmagunkra kell felhívni a figyelmet pl. városi környezetben.

A TIKKA XP² fejlámpa használható lítiumos elemekkel is, melyekkel kisebb a súlya és hidegben jobban kihasználható az elemek kapacitása. Ha környezetbarát és pénztárcakímélő megoldást szeretnél válaszd az elemek helyett a tölthető Petzl Core lítiumos akkumulátort, melynek működése testreszabható a Petzl oldaláról letölthető OS by Petzl szoftver segítségével. A programozható CORE polimer lítiumionos akkumulátorral és a nyomógombbal könnyedén váltogatható üzemmódoknak köszönhetően a TIKKA XP² fejlámpa Core akkumulátorral kombinálva igen sokoldalúan használható fényforrás.


Műszaki paraméterek:

 • Cikkszám: E99 PG, E99 PI
 • Védelmi fokozat: IP X4 (Water resistant).
 • Tömeg: 88 g elemekkel.
 • Fényáram mennyisége: 60 lumen.
 • Maximális világítótávolság: 60 méter.
 • Maximális üzemidő: 160 óra.

Olvasd el az Utazom.com túravezetőjének, Kovács Attilának a tapasztalatai a Core aksis TIKKA XP² fejlámpáról itt.

Magyarul is olvasható használati utasítás

Kapcsolat

 • Cégnév: Gránit Design Kft.
 • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
 • Tel.: +36 30 656 7702
 • Fax: +36 99 523 295
 • E-mail: info@granit.co.hu