Bátor Tábor - Ahol a csodák történnek

Munkánk legszebb része, mikor ilyen programokat támogathatunk Petzl termékekkel!

„Irigylem a tábor telekszomszédait, mert az ő földjük a csodával határos!” Akár reklámszlogen is lehetne, ezt azonban egy 14 éves táborozó írta arról a különleges világról, amely alig 60 kilométerre Budapesttől, az egykori hatvani úttörőtábor területén helyezkedik el.


„… egy olyan varázslatos hely, amiről azt gondoltam, hogy nem létezik.” – írta egyszer a tábor blogján egy önkéntes. De létezik! Az arborétum jellegét az újjáépítés után is megőrző táborhelyen a Bátor Tábor kínál komplex terápiás rekreációs programokat daganatos és krónikus betegséggel kezelt gyermekek és családjaik részére. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi Családi és Testvér Táborok formájában szerveznek számukra ingyenes programokat, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása.


Minden tábori programnak külön helyszíne van. Itt van például a Petra és Szellő lakhelyéül is szogláló, nemrégiben épült fedett lovarda és karám, a csónakázó tó kis szigettel és a mozgásukban korlátozott gyerekek hajóba szállását is lehetővé tevő stéggel, az egyszerre négy lövőállásból használható íjászpálya, az akár fitball labdával játszott megafoci-meccsekre is alkalmas műfüves focipálya, a tábornyitó show-knak és a turnusvégi Tiéd a színpad! előadásoknak otthont adó fedett sportcsarnok, a rejtek erdő ösvény, a legkülönfélébb hangszerekkel felszerelt zeneterem, a saját készítésű jelmezek és dekorációk születésének titkos rejtekhelye, a kézműves-raktár, na, és persze a 2015-ben már több mint 1000 táborozó számára elérhető alacsony- és magas-kötélpálya.


A 15 db, 12 méter magas facölöpre épülő drótkötél-rendszerű pályán a táborozók állandó orvosi felügyelet mellett tehetik próbára bátorságukat, élvezhetik a terápiás rekreáció egész további életükre kiható, gyógyító hatását. A bátorkodás azonban nem csak küldetésében különleges, hiszen egy olyan egyedülálló magaskötél-pályájáról van szó, melynek esetében a kerekes szék sem akadály.


A mászófal, az óriáshinta, a rekeszépítés és a 9 méteres oszlop mellett nem is akárkik várják a táborozókat. A tábori nevükön bátorkodóknak szólított önkéntesek extra képzésben is részesülnek. Megtanulhatják, hogy hogyan kell azokat az eszközöket biztonságosan és szakszerűen használni, karbantartani és tárolni, amelyekkel a tábor magas-kötélpályája működtethető. Megtanulhatják azt is, hogy hogyan kell felszerelni és leszerelni az egyes elemeket, hogyan kell őket használtatni, és hogyan kell levezetni egy bátorkodás programot.


Legyen szó róluk, a többi önkéntesről vagy több mint 6500 eddigi táborozóról, mind egy emberként állítják: elég belépni a Bátor Tábor kapuján, és máris elfelejted a szürke hétköznapokat. Semmi kétség: bizony tényleg jó azoknak a telekszomszédoknak.
 

Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu