Fontos közlemény! Felhívás Petzl Grillon eszközök felülvizsgálatára. Részletek itt>>>

Kerekes Bence – Hegymászó, terepfutó

Kerekes Bence vagyok, a hegyek és a sportok szerelmese. Jelenleg Svájcban, Zürichben élek. Kisgyerek korom óta sportolok: triatlon, atlétika, barlangászat, siklóernyőzés, búvárkodás. A versenyeken kitartásommal sikereket értem el. Céljaim folyamatosan alakultak, mára kiforrt a mászó- és futócélok teljesítésében. Keményen dolgozom, hogy a magam elé állított elvárásoknak megfeleljek, amit a hétköznapi munka mellett nem egyszerű elérni. Foglalkozásomat tekintve építészeti látványtervező vagyok, sikeresnek mondhatom magam benne, emellett a kreatív energiáimat is kiélhetem.

2021 márciusában egy szerencsétlen baleset következtében 4 ujjamat amputálták a jobb kezemen. Mentálisan túl vagyok a nehezén, csak előre tekintek. A baleset hatalmas motivációt adott, hogy újra a természetben lehessek, sportolhassak, futhassak, mászhassak. Minden lehetséges, ha az ember megtartja a pozitív gondolkodását, és valamit tényleg el szeretne érni.

Az edzésnél a rendszerességet tartom legfontosabbnak. Az állóképességi edzéseket a hétköznapokba sűrítem be (heti 3-4 x terepfutás, kerékpározás, 2-3 x mászás), míg hétvégéken a komolyabb kihívásokat jelentő mászásokkal, futásokkal a technikai és mentális felkészültségemet nõvelem. Mindez a tudatosság segít a célomhoz vezető úton: a magashegyi mászás összetett és nagy felkészültséget igénylő műfajának elérését, az ultra távú terepfutóversenyeken való eredményes teljesítéseket és abban Magyarország képviseletét.

Kerekes Bence