Fontos közlemény! Felhívás Petzl Grillon eszközök felülvizsgálatára. Részletek itt>>>

Komjáti Zoli – Sportmászó

Kisgyermek korom óta rendszeresen mozgok, életem során többféle sportot próbáltam ki és űztem is tartósan. 2003-ban ismerkedtem meg a mászással, azon belül is kifejezetten a boulderezés ragadott magával a rendkívüli változatossága, dinamikus, robbanékony és koordinációt igénylő mivolta miatt, ami egyébként tökéletesen jellemzi is mászóstílusomat.

Az első pár évben csak teremben másztam azonban a természet iránti rajongásom miatt egyértelmű volt, hogy az utam a sziklamászás irányába fog majd vezetni. Így 2007-ben el is kezdtem kijárni, elsősorban a magyar boulder és sportmászóhelyekre ahol sikerült megismételnem Magyarország legnehezebb útjait, majd később több nehéz vonalat is én másztam meg elsőként. A 2010- es évek elejétől egyre több külföldi hely látogatására adódott lehetőségem, ahol igyekeztem és igyekszem ma is egyre feljebb tenni a lécet, ami jelenleg – a nehézségi fokozatokat illetően –  boulderben 8B, sportmászásban pedig 8c/c+.

Mivel nem számítok már ifjú titánnak, ez már nem könnyű feladat, de továbbra is célom a fejlődés mind technikailag, mind erőben, amiben sokat segítenek a saját magam számára készített edzéstervek is. További célkitűzésem, hogy kihasználjam e sport csodálatos változatosságát és a lehető legtöbb stílusban hasonlóan jó szintre tudjak eljutni. A mászásomban a leggyengébb láncszem talán az erőállóképesség, melynek fejlesztése különösen fontos számomra.

A mászás iránti szenvedélyem csúcspontját jelentette amikor társaimmal együtt, többek közt a régi Ujjerő vezetésével 2018-ban megnyitottuk a Gravity Boulder Bar-t, amit a mászósport robbanásszerű fejlődése miatt 2021- ben ki is bővítettünk. Mindezzel egy álmom vált valóra.

Komjáti Zoli, sportmászó