Fontos közlemény! Felhívás Petzl Grillon eszközök felülvizsgálatára. Részletek itt>>>

Pirana visszahívás

PIRANA ERESZKEDŐESZKÖZÖK VISSZAHÍVÁSA

 Visszahívjuk a PIRANA ereszkedőeszközöket (cikkszám: D005AA00 és D005AA01), mivel a kötél nem szándékos beszorulása a blokkolóvájatba fulladásveszélyt okozhat. A jelen visszahívás által érintett eszközöket semmiképpen ne használja tovább.

Milyen veszélyforrásra derült fény?

Bizonyos szituációkban, amikor a felhasználó vízbe ugrik, és szándékosan hagyja szabadon a kötelet átfutni a PIRANA-n, a kötél túl gyorsan haladhat át az eszközön, ezáltal bekerülhet a PIRANA blokkolóvájatába, és elakadhat abban. A felhasználó tehát blokkolva van, és ebben a helyzetben nem tudja oldani a blokkolást. Ez a szituáció veszélyes lehet, és fulladásveszély áll fenn, különösen ha a felhasználó vízesés alatt vagy vízzel teli medencében akad el.

Miért döntött a Petzl a visszahívás mellett?

A 2021 júliusában kiadott biztonsági óvintézkedések (a használati utasítás megváltoztatása) óta további információkat kaptunk olyan személyektől, akik a PIRANA-t intenzíven használják kanyonozáshoz. Ezek hatására végül az érintett termék visszahívása mellett döntöttünk.

Ha Ön rendelkezik olyan PIRANA eszközzel, melyet ez a visszahívás érint, azt semmiképpen ne használja tovább. Online űrlapunk kitöltésével forduljon országának forgalmazójához, aki segít a visszaküldés lebonyolításában. Ezt követően visszakapja a termék árát. A visszaküldés költségeit a Petzl átvállalja.

 

GYIK

Mit kell tennem, ha PIRANA eszközömet ez a visszahívás érinti?
Semmiképpen ne használja tovább az eszközt, és kérje árának visszatérítését az online űrlap kitöltésével országának Petzl ügyfélszolgálatánál.

Felhasználó vagyok. Milyen összeget térít vissza nekem a Petzl?
Ön a terméknek az országában érvényes ajánlott fogyasztói árát fogja visszakapni.

Történtek ezen probléma miatt balesetek?
Tudomásunk szerint a megállapított veszélyforrás mindeddig nem vezetett sérüléshez vagy balesethez.

Mikor lesz újra kapható a PIRANA?
Jelenleg dolgozunk a termék új változatán. Pillanatnyilag még nem tudunk konkrét dátumot megadni, amikor ez az új termék kapható lesz.

Hol találom a PIRANA eszközöm szériaszámát?
A szériaszám a PIRANA testén található.