Fontos közlemény! Felhívás Petzl Grillon eszközök felülvizsgálatára. Részletek itt>>>

Vályi Gergő – Sportmászó

7 évesen kezdtem el mászni, amikor anyukámmal voltam könyvtárban a balassagyarmati művházban és ott van a Balassagyarmati Hegymászó Klubnak egy műfala és pont másztak. Ekkor próbáltam ki és azóta rendszeresen mászom.

 A mászás nagyon fontos nekem, nem úgy tekintek rá, mint egy plusz feladatra, vagy kötelességre, ez nekem sokkal inkább kikapcsolódás. Nagyon fárasztó heti többször órákat utazni egy edzésért, de megéri. 2013ban kezdtem versenyezni magyar kupákon és 2018tól nemzetközi versenyeken. Kötelessel kezdtem a mászást és ma is ezt szeretem jobban, a boulderezés nem tud annyira motiválni. Ennek ellenére edzeseim nagy része boulderezés, mert a gyengébb láncszemeket kell megerősíteni, és nekem maxerőre van a legnagyobb szükségem ahhoz, hogy jobban menjen a lead.

 A legnagyobb motivációt mindig a szikla jelenti nekem, ha tehetném edzeni is sziklára járnék. Jelenleg is van több megkezdett projekt is és közben a versenyzésben is nagyok az elvárások. Legjobban most a Martin Krpan nevű 9a motivál misjan, viszont idén érettségizem, így valószínűleg nem az idei lesz a legjobb évem eredmények szempontjából, mivel most a tanulás és a tesi érettségire készülés szinte minden időmet és erőmet elveszi. Persze eközben próbálom szinten tartani a mászást és érettségi után minden energiámat abba fogom fektetni.

 A legbüszkébb a megnyert Európa Kupákra és az Európa Bajnokságra lehetek, viszont nem szeretnék ennyivel megelégedni, mivel a nyílt mezőny sokkal nagyobb kihívás és szeretnék itt is teljesíteni.  Sziklán sajnos nem tudtam elég sokat mászni még, ezért nem sok olyan megmászásom van, amire igazán büszke lennék, pár 8c és 8c/+t másztam eddig, amihez hatalmas segítség volt a granit design, mert a tőlük kapott kötelet, közteseket és knee-padet használtam, ami nagyon jól jött a megmászáshoz. Viszont ezeket viszonylag kevés próbán belül megmásztam, szóval tudom, hogy többre vagyok képes és amint több időm lesz megteszek mindent, hogy másszak valami nehezebbet.